Top of the page

Frico

Industriële verwarming

Krachtig, robuust en gespecialiseerd
Ook voor industriële toepassingen biedt Thermo Comfort elektrische verwarmingsoplossingen.
Het gamma bestaat uit warmeluchtblazers van Frico en Dimplex voor het opwarmen van industriële ruimten of opslagplaatsen in uitvoeringen voor vaste montage of verplaatsbaar. 


Daarnaast kan d.m.v. stralingsverwarming een verwarmde zone worden gecreëerd binnen een grotere ruimte, zonder het volledige volume te hoeven verwarmen.


Last but not least, biedt Thermo Comfort met Frico en Dimplex een volledig assortiment luchtgordijnen aan : onverwarmd, elektrisch verwarmd, verwarmd op basis van water of zelfs met directe expansie.

Industriële warmeluchtblazers

Frico is sinds jaren de wereldleider in het ontwikkelen van warmeluchtblazers. Ook vandaag de dag voeren wij deze complete, kwalitatief hoogwaardige serie, zelfs bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden van het Scandinavische klimaat.

Frico's wereldwijde distributienetwerk biedt ondersteuning voor verschillende omgevingen zoals opslag- en pompruimten, bouwplaatsen, mijnen, sporthallen, winkels, droogruimten, stallen, boten,...
Met trots presenteert Thermo Comfort deze wereldwijd hoog aangeschreven luchtverhitters, met hun bewezen betrouwbaarheid en levensduur.


Het gamma bestaat uit verplaatsbare en vaste luchtverhitters. In de vaste luchtverhitters zijn toestellen verkrijgbaar elektrisch verwarmd of verwarmd op basis van water.
Zelfs voor hoog-corrosieve ruimten en andere veeleisende toepassingen bestaan er tal van oplossingen binnen het gamma van industriële luchtverhitters.

Industriële stralingsverwarming

De warmtestralers van Frico verwarmen als de zon. De warmte die deze hittebron uitstraalt is van essentieel belang voor het leven op aarde. De infraroodstralen van de zon kunnen zeer grote afstanden overbruggen met een minimum aan energieverlies. Zodra de infraroodstralen het oppervlak raken, wordt de energie omgezet in warmte. Warme voorwerpen verwarmen op hun beurt de omringende lucht. De zon bevindt zich dan wel ver weg, toch verwarmt zij het oppervlak van de aarde zonder de tussenliggende ruimte te verwarmen. Deze unieke verwarmingsmethode van de natuur is fantastisch! De warmtestralers van Frico imiteren de zon, de meest comfortabele en goedkope warmtebron die we kennen.

Er wordt een onderscheid gemaakt in stralers voor kantoren, winkels en openbare gebouwen; industriële en grote gebouwen; en stralers voor buitentoepassingen. 

Voor lagere plaatsingshoogtes in binnentoepassingen wordt doorgaans gebruik gemaakt van langegolfstralers, terwijl voor zeer hoge plaatsingshoogtes en buitentoepassingen best gekozen wordt voor kortegolfstralers.

Luchtgordijnen

Om te vermijden dat de energie die werd gebruikt een gebouw te verwarmen of te koelen zomaar verloren gaat van zodra de deur opengaat, biedt Thermo Comfort de luchtgordijnen van Frico aan.

Door het plaatsen van een luchtgordijn wordt uw restaurant, winkel of magazijn als het ware afgesloten door een onzichtbare deur, die verhindert dat de koude lucht in de winter binnenkomt of in de zomer, omgekeerd, de hitte binnenkomt. Maar ook voor grote hotel- of banklobby's en industriële toepassingen zijn deze luchtgordijnen zeer geschikt.


In deze catalogus vindt u een selectie terug van de meest courante luchtgordijnen uit het Frico gamma, voor zowel opbouw- als inbouwluchtgordijnen voor deuropeningen, maar ook voor koele opslagruimten. Daarnaast vindt u ook enkele varianten van Dimplex.


Buiten deze selectie bestaat er echter nog een groot gamma aan mogelijkheden, van standaard luchtgordijnen tot luchtgordijnen op maat (bv. voor draaideuren e.d.). Aarzel dus niet om ons studiebureau te contacteren indien u een specifiek project hebt.

Meer informatie?

Ontdek meer over Frico

Luchtbehandeling

UV-C DESINFECTIE SYSTEMEN

Arbeidstijd is arbeidsveiligheid... gezondheid is meer dan ooit prioriteit nummer 1 en dit niet alleen in je thuisbubbel maar evenzeer op kantoor, op hotel, op school, in shops en winkelcentra, op café en restaurant, bij je favoriete sportclub, in sport- en jeugdaccommodaties en uiteraard in ziekenhuizen en woonzorgcentra.

De lucht die we in deze locaties inademen, is verre van schoon, helder en zuiver. Deze lucht die jij dagelijks inademt, bevat allerhande ongezonde stoffen als daar zijn : bacteriën, virussen, pollen, rook, soms zelfs giftige gassen. Vooral in ziekenhuizen is dit een echt gekend probleem! Ziekenhuisinfecties treffen ongeveer 10% van de patiënten tijdens hun verblijf. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat tot 20% van alle infecties waaronder griep, luchtwegeninfecties, schimmels, longontsteking en MRSA, via de lucht worden overgedragen. Dit heeft zware consequenties, zowel op vlak van menselijk leed als qua financiële kost.

Tuberculose (TBC) wordt zelfs 100% via de lucht overgedragen. De UV-C zuiveringssystemen van Luxibel bieden niet alleen een veilige en betrouwbare oplossing maar ook een duurzame. Luxibel desinfectietoestellen zijn zowel geschikt in ventilatiesystemen als voor stand-alone ontsmetting. De Luxibel UV-C lampsystemen zijn daarom aangewezen voor oppervlakte-desinfectie in de voedings- en drankenindustrie, voor ziekenhuiskamers, in woon- en zorgcentra, in winkel- en shoppingcentra, in het openbaar vervoer zoals in bussen, trams, treinen, vliegtuigen en cruiseschepen, in sport-, recreatie- en cultuuraccommodaties, in scholen enz. Luxibel UV-C zuiveringssystemen bieden bescherming tegen ziektekiemen en ziekteverwekkers in de lucht en creëren een veiliger en gezonder binnenklimaat net dankzij de zuiverende kracht van UV-C licht.
B Air V2
De B Air V2 zorgt voor 24-uurs luchtdesinfectie in aanwezigheid van mens en dier en elimineert bacteriën, virussen en schimmelsporen in de lucht. Deze indirecte UV-C luchtdesinfectie unit is inzetbaar in productiehallen, zorginstellingen, apotheken, openbaar vervoer, winkels en nog veel meer.
De B Air V2 wordt standaard geleverd met een B Nozzle om het gepatenteerde Mid-Air Disinfection System (MADS) van Luxibel te gebruiken.
Luchtreiniger KPU-350.1
Onze luchtzuiveraar is voorzien van een krachtig HEPA H13-filter met 5 lagen, dat een indrukwekkend filteringspercentage van 99,97% biedt. Dit slanke apparaat verwijdert moeiteloos formaldehyde, allergenen, stof, rook, bacteriën en nevel, terwijl het fluisterstil blijft met slechts 35 dB in stille modus, die automatisch wordt geactiveerd. Veiligheid staat voorop met het ingebouwde kinderslot. Dankzij de extra grote luchtuitlaat aan de boven- en voorkant wordt een volledige 360° luchtcirculatie bereikt, terwijl het ontbreken van luchtuitlaten aan de zij- of achterkant het mogelijk maakt om het apparaat ruimtebesparend tegen de muur te plaatsen. En met de handige geprogrammeerde timer kunt u de werking van de luchtzuiveraar naar wens aanpassen, met opties van 1, 2, 4 of 8 uur.

UV-C STERILON HEPA
Wijdverspreide vaccinaties, social distancing en het dragen van mondmaskers zijn de belangrijkste middelen in de strijd tegen de CO VID-19-pandemie. En een ander belangrijk punt voor ieders veiligheid is een efficiënte ontsmetting. Daarom stellen we u graag een reeks luchtdesinfectietoestellen voor speciaal bestemd voor de ontsmetting van lucht en oppervlakken. 

De UV-C STERILON HEPA is het nieuwste en technologisch meest geavanceerde product van de UV-C Sterilon-familie. Het toestel ontsmet tot 200 m³ lucht binnen een uur. Ideaal voor ruimten met een grote kubieke inhoud. Naast zijn effectiviteit, veiligheid en efficiëntie staat het UV-C STERILON HEPA-luchtdesinfectietoestel bovendien ook voor gebruikscomfort. Het intuïtieve LCD-paneel zorgt voor een gemakkelijke bediening en controle van de werkingsduur.

B Direct serie
De B Direct serie bestaat uit twee versies : B Direct en B Direct II. Beide toestellen desinfecteren lucht en oppervlakken, voorkomen secundaire infecties en elimeneren bacteriën, virussen en schimmelsporen in de lucht. Gebruik in productie-hallen, ziekenhuizen, zorginstellingen, apotheken, openbaar vervoer en nog veel meer. Alle direct stralende armaturen zijn voorzien van een dubbele beveiliging met bewegingssensor en LED-licht + geluidsalarm.

Meer informatie?